Pogoji poslovanja

Splošni pogoji e-trgovine hram.si so sestavjeni v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov (ZVPot-UPB2), na podlagi priporočil GZS in mednarodnih kodeksov za e-poslovanje.

Spletna trgovina hram.si je informacijski sistem, namenjen predstavitvi in prodaji izdelkov uporabniku. Upravlja jo podjetje Davidov hram d.o.o. Ljubno, v nadaljevanju ponudnik. Uporabnik  ali kupec v spletni trgovini je oseba, ki uporablja naš informacijski sistem. Ob registraciji v spletno trgovino uporabnik pridobi uporabniško ime (izpolnita vidva ker ne vem kakšno geslo oblikuje sistem npr.naslov je enak njegovi elektronski pošti, ki ga kupec določi sam ter geslo). Uporabniško ime in geslo uporabnika nedvoumno določata in povezujeta z vnesenimi podatki . Obiskovalec spletne trgovine hram.si z registracijo postane uporabnik in pridobi pravico do nakupa.

Splošni pogoji poslovanja obravnavajo delovanje spletne trgovine hram.si, pravice uporabnika ter poslovni odnos med ponudnikom in uporabnikom.

Dostopnost informacij (povzetek zakonodaje)

Ponudnik se zavezuje, da bo uporabniku vselej zagotovil naslednje informacije:

 • Identiteto podjetja (ime in sedež podjetja, številka registrskega vložka)
 • Kontaktne podatke, ki uporabniku omogočajo hitro in učinkovito komunkacijo (e-pošta, telefon)
 • Bistvene značilnosti blaga
 • Dostopnost  artiklov (vsak artikel, ki je v spletni ponudbi, naj bi bil dostopen v razumljivem roku)
 • Pogoje dostave blaga (način, kraj in rok dostave)
 • Vse cene morajo biti jasno in nedvoumno določene in razvidno prikazane ali že vsebujejo davke in stroške dostave
 • Način plačila
 • Časovno veljavnost ponudbe
 • Pogoji odstopa od naročila in način vračila blaga
 • Pojasnilo postopka ob pritožbi z vsemi kontaktnimi podatki o službi za stike s uporabniki

Ponudba artiklov in cene

Ponudba artiklov v spletni trgovini hram.si se spreminja v skladu s povpraševanjem in ponudbo. Cena blaga je označena z oznako spletna cena in vključuje davek na dodano vrednost, razen če je označeno drugače. Cene veljajo v trenutku oddaje naročila. V primeru, da je podatek o ceni ob oddaji naročila napačen ali da se cena artikla med obdelavo naročila spremeni, ponudnik kupcu omogoča odstop od naročila blaga.

Načini plačila

 • Z nakazilom po predračunu na transakcijski račun ponudnika upravljalca spletne trgovine hram.si Davidov hram d.o.o. Ljubno
 • S plačilno oziroma kreditno kartico preko spletne trgovine hram.si

Postopek nakupa

1. Naročilo v čakalni vrsti 
Po oddaji naročila kupec prejme obvestilo po elektronski pošti, da je naročilo sprejeto v čakalno vrsto. Obvestilo vsebuje podatke o vsebini naročila, stroških pošiljanja, izbranem načinu plačila in navodilo o postopku preklica naročila. Kupcu so na spletni strani ponudnika vselej dostopni izčrpni podatki o statusu in vsebini naročila.

2. Naročilo potrjeno 
Naročilo gre v nadaljnjo obdelavo, ko ponudnik naročilo pregleda, preveri dobavljivost naročenih artiklov in naročilo potrdi oziroma z razlogom zavrne. Naročila se obdelujejo od ponedeljka do petka v času med 10.00 in 17.00 uro. Ponudnik lahko za preverjanje podatkov ali zagotavljanja točnosti dobave pokliče kupca na njegovo kontaktno telefonsko številko. Ob potrditvi naročila ponudnik obvesti kupca po elektronski pošti o predvidenem roku dobave. Pogodba o nakupu naročenih artiklov je med kupcem in ponudnikom na tej stopnji nepreklicno sklenjena.

3. Blago odposlano (če kupec za način prevzema izbere „Dostava”) 
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi, odpošlje in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o politiki vračila blaga, kam se lahko obrne v primeru zamude pri dostavi in kam se lahko obrne v primeru pritožbe.

4. Blago pripravljeno za prevzem (če kupec za način prevzema izbere „Osebni prevzem”) 
Ponudnik v dogovorjenem roku blago pripravi in o tem po elektronski pošti obvesti kupca. Ponudnik v omenjenem elektronskem sporočilu pouči kupca tudi o postopku (uri in kraju) osebnega prevzema.

Dostava

Ponudnik bo dostavil blago v dogovorjenem roku po prejemu potrditve  kupca o načinu in času dostave.

Pogodbeni partner za dostavo pošiljk je Pošta Slovenije in dostavna služba upravljalca spletne trgovine hram.si podjetje Davidov hram d.o.o. Ljubno.

Dostava blaga je brezplačna v primeru naročila nad 60 eur.

Stroški dostave blaga v primeru naročila do 60 eur znašajo 4 eur z DDV.

V primeru, da kupec blaga ne prevzame v dogovorjenem času in je potrebna ponovna dostava se kupcu zaračunajo dvojni stroški dostave blaga (8 eur) ne glede na višino naročila.

OPOZORILO: ALKOHOLA IN TOBAČNIH IZDELKOV NE PRODAJAMO OSEBAM, MLAJŠIM OD 18 LET

Varnost osebnih podatkov

Kupec se strinja da ponudnik podjetje Davidov hram d.o.o. Ljubno zbira, uporablja in obdeluje osebne podatke na uporabniškem računu kupca. Ponudnik  se zavezuje, da bo z osebnimi podatki kupca rokoval v skladu z Zakonom o varstvu osebnih podatkov in jih bo uporabljal in obdeloval izključno z namenom izboljševanja ponudbe v spletni trgovini hram.si.

Odveza  odgovornosti

Ponudnik  poleg podatkov o lastnosti blaga objavlja tudi fotografije izdelkov, ki jih je potrebno jemati kot simbolične.

Ponudnik si pridržuje pravico, da prodajne pogoje spremeni kadarkoli in na kakršenkoli način, ne glede na razlog in brez predhodnega obvestila.

Pritožbe in reklamacije

Vsako pritožbo in reklamacijo bomo obravnavali v skladu z Zakonom o varstvu potrošnikov. Pritožbe in reklamacije na izdelke  oziroma storitev lahko sporočite na  naslov:

 • Davidov hram d.o.o. Ljubno, Loke 37,3333 Ljubno ob Savinji

Tel.03 839 35 05 vsak delovni dan od ponedeljka do petka med 8 in 14 uro.


Sprejmi

Ta stran uporablja piškotke za izboljšanje uporabniške izkušnje. Varstvo zasebnosti